1. Les deg opp

Les søknadsprosessen og utlysningsteksten nøye. Les deg opp på fengselsbetjentutdanningen- og yrket før du starter å skrive søknaden slik at du vet hva du søker på. 

2. Skriv en god og utfyllende søknad

Skriv en god og utfyllende søknad. Det er spesielt viktig å begrunne hvilken motivasjon du har for å bli fengselsbetjent.

Tenk på at de som skal lese søknaden din skal klare å danne seg et inntrykk av hvem du er og hvilke holdninger og verdier du har. Skriv heller for mye enn for lite. Dette gjelder også opplysninger om vandel og egen helse.

Hvis du føler at noe i din søknad eller på attester og vitnemål ikke ser positivt ut, er det bedre å forklare dette nærmere i søknaden enn å late som om det ikke er der.

3. Husk all dokumentasjon

  • Ha all dokumentasjon klar i elektronisk utgave før du starter med å fylle ut selve søknaden.
  • Mange søkere dokumenterer ikke kompetansekravet selv om søknadsteksten kan tyde på at de oppfyller kravene. Husk å laste opp alle relevante dokumenter.

4. Søknaden består av to trinn

Husk at søknaden består av to trinn og kun blir behandlet dersom du har fullført begge trinnene. Jobbnorge er trinn 1 og Søknadsweb er trinn 2. Les mer om søknadsprosessen her.

5. Rangering av søknader og poengberegning

I arbeidet med å vurdere og rangere søknadene vurderer vi både selve søknadsteksten du har skrevet og om du har dokumentert at du oppfyller krav til ulike tilleggspoeng. Oversikt over hvordan vi beregner poeng kan du laste ned her (pdf).