Oppbygging av studiet
Studiet er et samlingsbasert deltidsstudium basert på fire studieemner over to år (fire semestre). Studentene gjennomfører ett studieemne på 15 studiepoeng hvert semester, som til sammen gir 60 studiepoeng.

Obligatoriske og valgfrie emner
- 5. semester: KRUS3000 Kriminalomsorgen som virksomhet (15 stp.)
- 6. semester: KRUS3100 Kriminalitetsforebyggende arbeid i kriminalomsorgen (15 stp.)
- 7. semester: Valgfritt programemne (15 stp.)
- 8. semester: KRUS3900 Bacheloroppgave (15 stp.)
Gjennomføring
Hvert studiesemester vil normalt bli organisert i tre samlinger over tre dager ved KRUS, der samlingene starter opp kl. 10:00 første dag og avsluttes kl. 14:00 siste dag. Digital undervisning kan bli benyttet ved behov. Studentene må påregne betydelig grad av egenstudier før, under og etter samlingene.
Valgfrie programemner våren 2023
- KRUS3202 Systematisk endringsarbeid og forebygging av tilbakefall til kriminalitet (15 studieplasser)
- KRUS3203 Veiledning i kriminalomsorgen (30 studieplasser)
- KRUS3204 Innsatte og domfelte med psykiske lidelser (30 studieplasser)
- KRUS3205 Isolasjon (30 studieplasser)
- KRUS3206 The Norwegian Penal System – Comparative, Practical Studies
Antall plasser på emnene står i parantes. Kvoten per emne gjelder for både bachelor-studenter og enkeltemnestudenter. Med unntak av KRUS3206, vil emnene åpnes for søknad til enkeltemnestudier ved KRUS.
Ved få søkere til et enkeltemne, vil KRUS vurdere om det er hensiktsmessig å gjennomføre emnet. Dersom valgfrie programemner trekkes, får du tilbud om plass på et annet valgfritt programemne etter prioriteringsrekkefølgen din.
Samlings- og eksamensdatoer våren 2023
Samlinger og eksamensdatoer for våren 2023 er publisert på emnesidene.
Studiestøtte
Du kan søke lånekassen om støtte til BA-studier ved KRUS, dette gjelder både for enkeltemner og for hele påbyggingsstudiet.
De som blir tatt opp ved påbyggingsstudiet ved KRUS kan i noen grad gis studiestøtte. KDI har utarbeidet retningslinjer for studiestøtte. Retningslinjene revideres årlig i samarbeid med kriminalomsorgens ledere og organisasjonene.
Tjenestefri
Alle studenter som er ansatt i staten har de samme rettigheter til studiepermisjon som beskrevet i Statens personalhåndbok.
For bachelorstudenter gjelder også kriminalomsorgens Retningslinjer for tjenestefri ved gjennomføring av bachelorutdanning i straffegjennomføring (PDF). Kontakt din arbeidsgiver ved spørsmål om tjenestefri.
Opptak til enkeltemner i studiet
Emner i studiet med ledige plasser kan gjøres tilgjengelig for enkeltemnestudenter. Dette gjelder for de valgfrie emnene i studieplanen. Mer informasjon om dette finer du på siden om enkeltemner.