De valgfrie emnene har et særlig fokus på dagsaktuelle tema i kriminalomsorgen og vil slik sett være attraktive for flere enn de som gjennomfører hele studieprogrammet. Enkelte av emnene vil kunne gjøres tilgjengelige for alle profesjonsgrupper i kriminalomsorgen og kriminalomsorgens samarbeidspartnere. 

Opptak til enkeltemner

Opptaket til enkeltemnestudier for våren 2021 er avsluttet.

Søknadsprosessen

Våren 2020 åpner vi for søknader til enkelemner 11. november kl. 12. Det er "førstemann til mølla"-prinsippet som gjelder, og emnene kan ha ulikt antall ledige plasser.

Dersom du søker på flere emner, er det tidspunktet du søker på som angir prioriteringsrekkefølge mellom disse. Så husk å søke først på det emnet du har mest lyst til å komme inn på.

Dokumentasjon

For å bli tatt opp som student ved et enkeltemne ved KRUS, må du være ansatt i kriminalomsorgen eller hos en av kriminalomsorgens samarbeidspartnere. For å dokumentere dette, må du i forbindelse med søknaden legge ved et skjema som arbeidsgiver har fylt ut. Lenke til nedlastbart skjema "Bekreftelse på ansettelse/tilhørighet" finner du under. Dersom du har søkt opptak til Bachelorpåbygg i straffegjennomføring inneværende år, har du i den forbindelse måttet dokumentere tilhørighet til kriminalomsorgen, og du trenger ikke fylle ut skjemaet under i tillegg. KRUS benytter skjemaet du sendte inn i forbindelse med BA-søknaden som dokumentasjon.

Skjema: Bekreftelse på ansettelse/tilhørighet

Retningslinjer for tjenestefri for enkeltemnestudenter våren 2021

"Retningslinjer for tjenestefri ved gjennomføring av bachelorutdanning i straffegjennomføring" gjelder også for enkeltemnestudenter.

Les retningslinjene for studenter som tas opp for oppstart våren 2021 her (pdf).