Elgvin jobber i dag som leder av seksjon for forskning og kommunikasjon ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO). Han har hovedfag i samfunnsvitenskap, samt mellomfag i blant annet organisasjon og ledelse, begge fra UIO.

- Jeg er svært glad for at Johannes har takket ja til jobben med å lede KRUS. Han har en bred bakgrunn fra universitets- og høyskolesektoren, og omfattende ledererfaring med både faglige og organisasjonsmessige forhold, sier direktør i Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Lise Sannerud. Det er KDI som står for ansettelsen av ny direktør ved KRUS. 

Elgvin har sin første arbeidsdag som ny KRUS-direktør 11. mars 2024.

- KRUS ønsker å styrke sammenhengen mellom forskning, utvikling og undervisning, og har jobbet godt med kvalitetsarbeid i studier og forskning de siste årene. Jeg har store ambisjoner for KRUS og gleder meg til å samarbeide med de ansatte om å videreutvikle utdanningstilbudet og forskningsporteføljen, slik at vi svarer ut både dagens og framtidens kompetansebehov i kriminalomsorgen, sier påtroppende KRUS-direktør Johannes Elgvin.

Konstituert direktør Nina Stenvaag Leira og de ansatte ved KRUS, er fornøyde med nyansettelsen.

- Vi er glade for å ha en ny direktør på plass, og vi ser fram i mot å jobbe sammen med Elgvin for å videreutvikle KRUS, sier Nina Stenvaag Leira.