Tobias Moy_Skottland_Studietur2019.jpgAspirant på V18, Tobias Moy, satte pris på hvor åpent og gjestfritt vertsskapet var, og hvor ivrige de var på å vise frem den skotske kriminalomsorgen

- Turen var bra! begynner Tobias om det spennende studieoppholdet. I fjor var det femte gang KRUS besøkte Skottland, og med Edinburgh som base gikk turen til den skotske fengselsskolen samt to fengsler.

- Skottene er et flott folk som tok oss godt imot, mye bedre enn det vi forventet. De var veldig åpne og gjestfrie, og det var gøy å se hvor ivrige de var på å vise frem kriminalomsorgen sin, sier den tidligere aspiranten.

- Fengslene var også mye bedre enn det vi så for oss. Skottland har satset stort på kriminalomsorg den senere tiden, og ifølge de vi pratet med har de brukt flere millioner pund hvert år på å forsterke denne delen av justissektoren. Skottland er på mange måter der Norge var på midten av 2000-tallet. De har ganske nylig begynt å bevege seg fra sikkerhetsfokus til rehabiliteringsfokus, forklarer 29-åringen.

Særlig var Tobias fornøyd og imponert over hvor transparent kriminalomsorgen ble presentert.

- Det skotske vertskapet var veldig ærlige om hvordan ting var. De gikk ikke av veien for å svare på alle spørsmålene vi hadde, og var heller ikke redde for å vise frem fengslene sine. Så vi fikk stort sett se det vi ville, beretter en fornøyd Moy.

 

Fakta om studieturen til Skottland

Hvor: Edinburgh

Hvordan reise: Fly til Edinburgh. Buss fra flyplassen og inn til byen. Det kan være vanskelig å komme seg hjem etter presentasjonen på torsdag, da de fleste flyene går tidligere på dagen. Mange velger derfor å tilbringe én ekstra natt i Edinburgh før de reiser hjem fredag formiddag.

Bo: Jurys Inn Edinburgh

Rom*: Enkeltrom (£110), dobbeltrom (£60) eller trippeltrom (£58). Frokost inkl. i prisene.

Program i 2019: Skolen mandag, fengselsbesøk tirsdag og onsdag, presentasjon torsdag

Hvordan reise innad i Skottland: Tog, eller chartret minibuss

Gruppeinndeling: Delegasjonen reiser samlet som én gruppe

Kart Skottland.jpg

Bildene er tatt av Christian Larsen.
Kartutsnittetene er hentet fra needpix.com, mapswire.com, Wikipedia, og commons.wikimedia.org. Bilder fra samtlige nettsider er godkjent for gjenbruk.

*) Pris per person per natt, 2019-priser.