Marthe Mersland_England_studietur_2019.jpg

Marthe Mersland (25) likte de interessante fengselsbesøkene i Merseyside.

- I England deles man opp i grupper, slik at en gruppe ser dét fengselet, mens en annen gruppe ser et annet og den siste et tredje. Gjennom presentasjonene på torsdag får man likevel høre om hvordan det er i de andre fengslene, sier Mersland om opplegget som har gitt henne god innsikt i Her Majesty´s Prison Service.

- Engelsk kriminalomsorg er i bunn og grunn ganske lik den norske. Systemet med fengsler og friomsorg er helt klart sammenlignbart, fortsetter V18-aspiranten, som syntes det var spennende å måle de to kriminalomsorgene opp mot hverandre.

- Det er selvfølgelig store forskjeller også, slik som life sentence. De har i tillegg forvaringsdom, men er man dømt til livstid er man underlagt mye strengere vilkår gjennom straffegjennomføringen enn en forvaringsdom, der man kan bli satt fri etter hvert, understreker Mersland.

Den blide sørlendingen syntes også det var moro å være på tur med medaspiranter før de blir spredd for alle vinder etter endt utdanning.

- Det var gøy at vi var en stor delegasjon, og jeg opplevde at det var lett å bli kjent med nye mennesker på turen, sier hun, før hun kommer med siste oppfordring til eventuelle tvilere:

- Søk gjerne alene, uten å kjenne noen andre - studieturen gir godt samhold!

 

Fakta om studieturen til England

Hvor: Liverpool

Hvordan reise: Fly til Liverpool eller Manchester (oftest lettest å finne fly til sistnevnte). Derfra tog (inkl. to bytter) eller taxi til hotellet i Liverpool. Noen fløy også til London og tog derfra til Liverpool. Det er en billigere løsning, men tar lengre tid

Bo: Holiday Inn Liverpool City Centre

Rom*: Enkeltrom (£84), dobbeltrom (£47) eller trippeltrom (£42).

Program i 2019: Fengselsbesøk mandag, besøk på hotellet fra friomsorgen tirsdag, fengselsbesøk onsdag, presentasjon av læringsutbytte torsdag

Hvordan reise innad i England: Tog, taxi, buss. 

Gruppeinndeling: Delegasjonen deles opp i grupper på ca. ti aspiranter med én gruppeleder

Tips: Er du ute etter å få med deg en fotballkamp i samme slengen, bør du merke deg at det som oftest er landslagspause under studieuka. Dra derfor gjerne bort et par dager før studieturen for å få med deg et oppgjør

Kart England.jpg

 

Bildene er tatt av Christian Larsen.
Kartutsnittetene er hentet fra needpix.com, mapswire.com, Wikipedia, og commons.wikimedia.org. Bilder fra samtlige nettsider er godkjent for gjenbruk.

*) Pris per person per natt, 2019-priser.