Lørdagens Pride-parade avlyst

Etter nattens hendelser i Oslo har politiet gitt Oslo Pride en klar og tydelig anbefaling om å avlyse paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride. PST vurderer skytingen som en terrorhandling, og den har rammet lhbt+ miljøet.

I dag skulle flere ansatte og aspiranter fra KRUS delta i Pride-paraden i Oslo. Uniformene måtte ligge, og flaggene som skulle veives for å feire mangfold og kjærlighet ble stående hjemme.

– Det er trist å våkne til nyheten om et uvirkelig og grusomt angrep på uskyldige mennesker. Vi hadde gledet oss til å feire kjærligheten sammen, sier KRUS-direktør Kristina Lægreid, som selv skulle gå i lørdagens Pride-parade.

– I landet vårt opplever personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet hatkriminalitet, diskriminering, trakassering og vold på grunn av hvem de er og hvem de elsker. Nattens hjerteskjærende hendelse er nok en grunn til at vi aldri må slutte å kjempe for lhbt+ personers rettigheter, sier KRUS-direktør Kristina Lægreid.

Setter pris på et mangfold av studenter og ansatte

– Vi er en utdanningsinstutisjon og en arbeidsplass som verdsetter mennesker for den de er uavhengig av seksuell orientering og kjønnsidentitet. KRUS har definert åpenhet og mangfold som en viktig del av verdigrunnlaget sitt. Som høgskole mener jeg derfor at vi har et spesielt ansvar for å bygge ned fordommer, spre kunnskap og synliggjøre at vi setter pris på et mangfold av studenter og ansatte, sier Lægreid.

Våre tanker går til alle som er berørt av denne hendelsen. Ta ekstra godt vare på hverandre i dag.