Vitnemålutdeling kull 2013-14 forside px ok

Nye fengselsbetjenter

klare til tjeneste

27. november var dagen aspirantkullet 2013-14 fikk utdelt vitnemål og ny staus som fengselsbetjenter. Med seg på veien ut i pliktåret, fikk de lykkeønskninger og musikalske innslag.

Egil Larsen ønsker velkommen
Dekan Egil Larsen
Hans-Jørgen taler
KRUS-direktør Hans-Jørgen Brucker
Marianne Vollan taler
KDI-direktør Marianne Vollan
Musikkinnslag v Richter og Berg
Musikkinnslag
Vitnemålsutdeling
Utdeling av vitnemål
Aspirantenes tale Marianne Urstad Christiansen
Aspirantenes tale ved marianne Urstad Christiansen
Vitnemålsjubel 1
Vitnemålsjubel
Vitnemålsjubel 2
Vitnemålsglede

Med nystrøkne skjorter, nypussede sko og nykjemmede hårsveiser satt årets avgangskull, klare til å ta i mot sine velfortjente vitnemål, før de tar fatt på sine pliktår som fengselsbetjenter. Dekan Egil Larsen åpnet seremonien med en liten hilsen til aspirantene, før direktør ved KRUS, Hans-Jørgen Brucker holdt sin tale. Brucker avsluttet sin tale med å minne om at det ikke bare er viktig å være en god fengselsbetjent, det er også viktig å være en god kollega.

Kriminalomsorgsdirektør Marianne Vollan hadde også tatt turen til KRUS. Også hun understreket hvor viktige de som jobber i kriminalomsorgen er for å gjennomføre samfunnsoppdraget med å håndtere domfelte.

I år var det Marianne Urstad Christiansen som holdt aspirantenes tale. Hun minnet sine medstudenter om den reisen de har tilbakelagt de siste to årene, og at de nå er klare for "tilbakeføring til fengsel" i form av plikttjeneste. Der Brucker og Vollan minnet aspirantene på den menneskelige faktoren i kriminalomsorgsarbeidet, benyttet Urstad Christiansen anledningen til å oppfordre sine medfengselsbetjenter i salen til å i sine nye roller aktivt være med på å påvirke kriminalomsorgen.

Underveis var det også musikalske innslag, ved Petter Richter og Madelene Berg på hhv gitar og fiolin. Deres bidrag var med på å sette en høytidelig ramme rundt vitnemålsutdelingen.

Dette var det siste aspirantkullet som gjør utdanningen sin ferdig i Teisenveien, for neste år innvies nye lokaler i Solheimsgata i Lillestrøm. KRUS ønsker årets avgangskull hjertelig velkommen til Lillestrøm for å få faglig påfyll i form av KRUS' rikholdige etter- og videreutdanningskurs i årene fremover. Men først og fremst: Gratulerer med fullført aspiranttid! 

Tips en venn Skriv ut