IMG_0286_cropped_2186x1195

Britisk radioprodusent på besøk

Den britiske radioprodusenten Steve Urquhart har besøkt Norge i februar, og har vært i kontakt med Justisdepartementet og KDI for å få besøke norske fengsler og institusjoner innen kriminalomsorgen. Fredag kom han til KRUS og hadde et to timer langt møte med direktør Hans-Jørgen Brucker og avdelingsleder Hege Lauritzen.

IMG_0286
Steve Urquhart tar bilde av Hans-Jørgen og Hege
IMG_0288
Den britiske radioprodusenten sammen med KRUS ledere
DSCF3643
Møte på direktørens kontor

Steve Urquhart har jobbet med radioproduksjon i britiske fengsler siden 2008, som radioprodusent for the Prison Radio Association. Han underviser også tidligere innsatte i radioproduksjon, og har jobbet som radioprodusent/journalist for BBC siden 1997. Urquhart planlegger å etablere et radioprosjekt i Storbritannia som er drevet av og for tidligere innsatte og yngre mennesker som befinner seg i risikosonen for å begå kriminalitet. I forbindelse med dette prosjektet er Urquhart svært interessert i å lære om norsk kriminalomsorg, og er i den forbindelse svært interessert i å lære mer om KRUS og den norske utdanningen for fengselsbetjenter.

Hans besøk ble støttet av Winston Churchill Memorial Trust (www.wcmt.org.uk), og Prison Reform Trust (www.prisonreformtrust.org.uk).

 

Steve Urquharts rapport kan lastes ned fra denne lenken: http://www.wcmt.org.uk/reports/1188_1.pdf

Tips en venn Skriv ut