20171129_105740

Vitnemålsutdeling

Dagen var kommet for aspirantkullet 2016-17 til å få vitnemålet sitt og kunne kalle seg for fengselsbetjenter. Etter 2 år med både teoretisk og praktisk opplæring er de klare for pliktåret hvor nye og spennende utfordringer venter dem.

Statssekretær Anette Carnarius Elseth gratulerte de helt nye fengselsbetjentene med gjennomføring av den beste fengselsbetjentutdanningen i verden.

Hun satte fokus i talen på viktigheten av den menneskelige kontakten mellom fengselsbetjenter og de innsatte.

 

Videre fikk vi en tale fra Marianne Vollan(direktør for KDI) der det ble sagt at aspirantene kommer til å møte flere utfordringer på veien som fengselsbetjenter. De har valgt et komplekst og ikke minst krevende yrke, hvor respekt og profesjonalitet alltid skal stå i fokus.

 

Direktør for KRUS Hans-Jørgen Brucker sa i sin tale at aspirantene nå vil bli kalt fengselsbetjenter. Selv om utdanningen er slutt, er det nå man må vise hva man er god for. Stort ansvar og forpliktelser ligger på de nyutdannede fengselsbetjentene og de vil komme til å møte på flere utfordringer i sin kommende pliktår.

 

Vi var også heldig med å få noen musikalske innslag fra Andrea Louise Horstad (sang) og Andreas Andersen (gitar) mellom noen av talene.

 

Nå kunne med glede aspirantene komme fram og få tildelt sitt vitnemål fra direktør Hans-Jørgen Bucker.

 

IMG_4836.JPGIMG_4841.JPGIMG_4854.JPGIMG_4912.JPG

Fra ventre: Anette Carnarius Elseth, Marianna Vollan(KDI), Hans-Jørgen Bucker og Bjørn Marius Kiran

 

 

Når alle de 168 vitnemålene var tildelt, var det flere gratulasjoner som sto for tur. Kjersti Hove fikk fengselsbetjentene til å mimre over den bratte læringskurven og erfaringene de har gjennom studiene.

 

De helt nye fengselsbetjentene hadde også sin representant for å holde tale. Bjørn Marius Kiran la ikke skjul på hvor mye de gledet seg til å begynne med pliktåret. På vegne av de nye fengselsbetjentene takket han for all hjelp og veiledning på veien og håper på å komme tilbake til KRUS i framtiden.

 

Seremonien ble avsluttet med at administrasjonssjef Ellen Ekhaugen tok farvel med råd om at yrket er stadig i endring og man aldri måtte være redd for å søke mer lærdom.

 

IMG_4916.JPG

 

Vi gratulerer våre nye fengselsbetjenter med vel overstått utdanning og ønsker dem masse lykke til med det kommende pliktåret.

Foto: Anita Dulin, Astrid Delbæk

Tips en venn Skriv ut