P1000364 utsnitt 1000x300

Verksbetjentutdanningen

15 deltagere har i disse dager fullført og bestått verksbetjentutdanningen for kull 2018-19. De har nå fått utdelt vitnemål for «Etatsutdanning for ansatte i arbeidsdriften». Vitnemålene ble delt ut av direktør for Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Lise Sannerud, direktør ved Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS, Hans-Jørgen Brucker og fagansvarlig for verksbetjentutdanningen ved KRUS, Geir Eskeland.

P1000255 - klassebilde kull 2018-19 - utsnitt
Bilde av kullet, inkludert de ansvarlige fra KRUS, Geir Eskeland og Sven Lystad
20190611_122127 -gruppearbeid VBU - utsnitt
Fra gruppearbeid
P1000326 David Hansen underviser - utsnitt
Undervisning, her ved David Hansen
P1000364 utsnitt 1000x300
Toppbilde, fra venstre: KRUS-direktør Hans-Jørgen Brucker, Knut Thujord (med ryggen til), Geir eskeland, og KDI-direktør Lise Sannerud

I tillegg til vitnemålene, fikk deltagerne utlevert kursbevis for å ha gjennomført kurset «Personsøk med hund». Under vitnemålsutdelingen poengterte Brucker at arbeidsdriften er et satsningsområde for kriminalomsorgen. Utdanningen gjennomgikk en større endring for noen år siden, og det jobbes med ytterligere revisjon.

For å bestå verksbetjentutdanningen, har deltagerne vært gjennom fire samlinger ved KRUS, i tillegg til at de har hatt hjemmearbeid og innleveringer. Mye at utdanningen foregår over nett, også gruppearbeider der deltagerne er satt sammen på tvers av enheter og landsdeler. På samlingene har de vært igjennom ulike temaer, og det legges opp til at det er mange anledninger til å drive erfaringsutveksling. Et av bildene til høyre er fra en temadag om radikalisering, der David Hansen, førsteamanuensis ved KRUS, underviser.

 

(Du kan klikke på bildene til høyre på siden for å få opp en større versjon av dem)

Tips en venn Skriv ut