Konferanse forside

Aktivitetstilbudet til innsatte

Årets konferanse om aktivitetstilbudet (arbeidsdrift og fritidstilbud) til innsatte er nå igang.
IMG_4703 headerfoto - Gunnar Aa Brevik og Nina M Lauritzen - utsnitt 1000x300

Barneansvarlege

Høgskolen og utdanningssenteret til kriminalomsorga KRUS har arrangert erfaringssamling for barneansvarlege i kriminalomsorga. I løpet av to dagar fekk dei 44 deltakarane både faglege innspel og sjansar til å utveksle erfaringar omkring moglegheiter og utfordringar knytt til rolla som barneansvarleg.
IMG_4719 utsnitt 1000x300

Prosjekt i kriminalomsorgen:

Forebygging av overdosedødsfall

Forebygging av overdosedødsfall etter løslatelse fra fengsel har tidligere vært et innsatsområde i det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet I trygge hender 24/7. Dette innsatsområde er nå overført til Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS og skal driftes som et prosjekt ut 2017. KRUS samarbeider tett med Helsedirektoratet om dette pr...
IMG_4648 - Kjetil instruerer - utsnitt 1000x300

Erfaringssamling

KRUS har arrangert ei erfaringssamling for hundeførarar og tilsette i kriminalomsorga som jobbar med narkotikakontroll.
Artikkelpresentasjon 1000x300 2

Ny publikasjon

"Å bryte linja"

Knut Mellingsæter Sørensen, høgskolelektor ved KRUS, har publisert artikkelen "Å bryte linja -Rutiner og fleksibilitet i organisering av fengslingen etter terrorangrepet 22/7-11", i Norsk statsvitenskapelig tidsskrift 01/2017 (Volum 32). 
IMG_4580 Dennis utenfor auditoriet mens andre går inn - utsnitt 1000x300

Dennis

Det er tirsdag morgen. Aspirantene ved KRUS, som for bare få dager siden fikk utlevert sine arbeidsantrekk for de neste årene, forbereder seg til forelesning innen «Straffegjennomføringsrett og andre juridiske emner». Midt blant alle de uniformkledde aspirantene, på vei inn i auditoriet, spaserer en mann i «sivile» klær. Dennis følger også undervis...
Fargebakgrunn blågrønn 1000x300

Kurs ved KRUS:

"Motiverende samtale trinn II"

MI II-kurs går over fire dagar fordelt på to todagars samlingar. Den første samlinga er 28.-29. mars. Det er framleis ledige plassar til kurset. Les meir om Motiverende Samtale trinn II-kurset i KRUS-katalogen, her.
IMG_3125 fra auditoriet utsnitt 1000x300

Invitasjon til konferanse:

"Fra Mummihus til Røverradio"

KRUS og KDI inviterer til nasjonal konferanse om aktivitetstilbudet til innsatte. Konferansen finner sted 26.-27. april 2017 i Kriminalomsorgens hus, og vil være en viktig møteplass for erfaringsdeling, nettverksbygging og faglig påfyll både for tilsatte i kriminalomsorgen og våre samarbeidspartnere. 
Artikkelpresentasjon 1000x300 2

Nye publikasjoner:

Håndbøker

Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS har publisert to håndbøker for ansatte i kriminalomsorgen: Én om personundersøkelser og én om radikalisering og voldelig ekstremisme.
Artikkelpresentasjon 1000x300 5

Crhistine Friestad (og Torbjørn Skardhamar):

Ny publikasjon

Saman med Torbjørn Skardhamar, førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, UiO, har førsteamanuensis ved KRUS, Christine Friestad, skrive artikkelen "The criminal career of men convicted of rape: evidence from a Norwegian national cohort", publisert i tidsskriftet Journal of Scandinavian Studies in Criminology and Crime Preven...
IMG_4546 utstilingsoverskrifter- utsnitt 1000x300

Galskapens fengsel

I Trondheim ligg Justismuseet, som er eit nasjonalt museum for politi, rettsvesen og kriminalomsorg. Biblioteket ved Høgskolen og utdanningssenteret for kriminalomsorga KRUS, har invitert Justismuseet si vandreutstilling Galskapens fengsel på besøk.
COLOURBOX17417059 Nordiske lands flagg -utsnitt 1000x300

Nordisk kriminalomsorg:

Nordisk statistikk

Nordisk kriminalstatistikk for perioden 2011-2015 er nå publisert. Dette er eit samarbeid mellom statistikarar i dei nordiske landa, og det er Ragnar Kristoffersen frå KRUS som har hatt ansvaret for denne nordiske utgåva av statistikken. 
IMG_4466 -hans-Jørgen med opprop -utsnitt 1000x300

Semesterstart for

aspirantkull 2017-18

3. januar ønsket direktør ved Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS, Hans-Jørgen Brucker, velkommen til semesterstart. Med Bruckers opprop av alle de 175 nye aspirantene til fengselsbetjentutdanningen, har kull 2017-18 offisielt startet på sin toårige vei til å bli høgskolekandidater i straffegjennomføring.
Utdanningsmessa_1_cropped_1015x545

FENGSELSBETJENTUTDANNINGEN

KRUS på utdanningsmessene

Fengselsbetjentutdanningen blir også i år representert på Utdanningsmessene i Norge. Utdanningen er toårig og gir tittelen «Høgskolekandidat i straffegjennomføring». Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS har en egen stand hvor representanter fra kriminalomsorgen svarer på spørsmål og gir informasjon om utdanningen og yrket.