IMG_8798_cropped_2234x802

Søknadsperiode 3. juni - 7. juli 2019

Årets aspirantopptak ble utlyst mandag 3. juni med søknadsfrist 7. juli 2019. Opptaksprøver gjennomføres i perioden begynnelsen av oktober til midten av november, og forventet oppstart av fengselsbetjentutdanningen blir tidlig i januar 2020.

Antall aspiranter som skal ansettes på kull 2020/2021 blir avgjort etter Stortingets vedtak av statsbudsjettet til høsten. 

Det vil kun være mulig å søke via vårt elektroniske søknadsskjema fra mandag 3. juniSØK HER​​

Utlysning og søknadslenke er publisert på blant annet krus.no, kriminalomsorgen.no, jobbnorge.no, nav.no, finn.no, samt på vår Facebook-side.

Søkere må opprette egen profil på www.jobbnorge.no, og benytte søknadslenken for å søke på opptak til fengselsbetjentutdanningen. Søkere må svare på ca. 30 spørsmål om bakgrunn, motivasjon, helse, vandel osv., skrive et personlig søknadsbrev, fylle ut standard CV og laste opp etterspurte vedlegg. Dersom noe lagres på den enkeltes profil i Jobbnorge.no ber vi søkere om å være påpasselig med å laste alt over til selve søknaden.

Det beste tipset vårt til deg som søker er at du svarer ærlig og utfyllende på spørsmålene, skriver et søknadsbrev som beskriver hvem du er, din bakgrunn, personlige egenskaper og motivasjon for å bli fengselsbetjent, og i tillegg at du laster opp alle nødvendige vedlegg til din søknad. Søknader uten nødvendige vedlegg blir ikke vurdert. Merk at vedlegg må lastes opp til din søknad, og kommer ikke automatisk med hvis de kun er lagret på din profil i Jobbnorge.no.

Les mer om hvilke vedlegg som er nødvendige, og søknadsprosess på nettsidene våre her

Informasjon om opptakskrav finner du på nettsidene våre her

KRUS viser ellers til Samordna opptak og forskrift om opptak til høyere utdanning angående oppnådd generell studiekompetanse, krav til norsk og realkompetansevurdering. Sistnevnte utføres iht. egne minimumskrav fastsatt av KRUS.

 

 

 

 

 

Tips en venn Skriv ut