IMG_3180 oversikt bibliotek mot vei-utsnitt 1000x300

Biblioteket

i flittig bruk av aspiranter

Når man kommer forbi Solheimsgata 21 i Lillestrøm, bygget som bl.a. huser Kriminalomsorgens utdanningenter KRUS, er det store og åpne biblioteklokalet noe av det mange legger merke til. Plassert i 1. etasje, vendt ut mot forbipasserende på tre sider, ligger bibliotektet sentralt plassert i bygget. KRUS-Biblioteket er et fagbibliotek innen kriminalomsorg, og er som sådan ikke åpent for allmennheten. I disse dager er det først og fremst eksamenslesing som foregår i lokalene.

IMG_3202 bibliotek bibliotekarene utsnitt 2673x1979
Bibliotekarene Eva og Eirin hjelper gjerne aspiranter og tilsatte ved KRUS med å finne relevant litteratur, enten det er snakk om en fagbok eller et av de mange tidsskriftene de abonnerer på.
IMG_3189 bibliotek lesekrok 1 utsnitt 2513x1983
Aspiranter i en av lesekrokene i biblioteket.
IMG_3194 bibliotek lesekrok 2 utsnitt 2841x1879
Aspiranter i konsentrasjon over pensum, kort tid før de skal inn til muntlig eksamen.
IMG_3185 bibliotek oversikt mot stillelesesal utsnitt 2297x1851
Område med gruppebord og leseplasser. I bakgrunnen sees stillelesesalen.

De to bibliotekarene, Eva og Eirin, setter stor pris på å se at aspirantene benytter biblioteket som studiested. I biblioteket finnes det flere bord-grupper der det går an å lese for seg selv eller jobbe i smågrupper. I tillegg kan bibliotekarene tilby en egen stille lesesal med 17 plasser. I disse dager, mens aspirantene forbereder seg til muntlig eksamen i emnet Etikk og profesjonalitet, finner mange veien til både stille lesesal og gruppebord for å finslipe etiske argumenter, og skaffe seg et siste overblikk over pensum.

I tillegg til å være et sted man kan lese og finne relevante fagbøker, inneholder biblioteket også en egen avdeling for skjønnlitteratur og filmer, og ikke minst er en rekke tidsskrift for kriminalomsorgsrelaterte emner tilgjengelig.

Til høyre på siden finner du noen bilder fra bibliotekets lokaler. Ved å klikke på bildene åpner du dem i større format.

Ønsker du å utforske hva biblioteket kan tilby, kan du gå til deres nettsider, som du finner ved å klikk her.

Tips en venn Skriv ut